Vedonlyönti netissä

Suomalaiset ovat aktiivista vedonlyöntikansaa ja suomalaisten rahapelaamisen perinne juontaa aina 1900-luvun alkupuolelle saakka. Vedonlyönti aloitettiin perinteisellä Veikkauksen Vakioveikkauksella, mutta pelaaminen on sittemmin laajentunut uusiin vetotyyppeihin ja lajeihin. Tämän myötä myös vedonlyönnin pelaaminen netissä on yleistynyt vuosien varrella ja etenkin kansainvälisten vedonlyöntisivustojen suosio on kasvanut merkittävästi.

Nettivedonlyöntiin onkin tarjolla tänä päivänä huomattavasti enemmän valinnanvaraa kuin vaikkapa esimerkiksi vielä 1990-luvulla. Vetoja on mahdollista asettaa helposti omalta kotisohvalta, lomamatkalla tai vaikkapa urheilustadionin lehtereiltä käsin.

Nettivedonlyönti on monille hauska harrastus, mutta osa pelaajista on luonut vedonlyönnistä keinon ansaita lisätuloja ja jopa ammatin. Seuraavassa kerromme yleisesti vedonlyönnistä sekä erilaisista tavoista pelata vedonlyöntiä.

Kertoimet

Kertoimet ovat yksi tärkeimmistä vedonlyönnin osatekijöistä. Kerroin kerrottuna vedon panoksella määrittää suoraan vedon voittosumman. Mitä suurempi kerroin, sitä suurempi voitto. 

Suomessa käytetään kertoimien ilmaisemiseen perinteisesti desimaalilukuja, esimerkiksi 2,50 tai 1,80. Jos pelaisit 2,50 kerrointa 10 euron panoksella, olisi vedon voitto siis 25 euroa. Vedon nettovoitto olisi vastaavasti 15 euroa, kun voittosummasta vähennetään alkuperäinen panos (10 euroa).

Moni vedonlyöntisijoittaja vertailee kertoimia eri sivustojen välillä, sillä kertoimilla on suuri merkitys vedonlyönnin voitollisuuteen pitkällä aikavälillä. 0,20 eroavaisuus kertoimissa ei tunnu välttämättä suurelta, mutta kun vetoja asettaa satoja, jopa tuhansia, saatetaan puhua jo tuhansista menetetyistä euroista.

Kerroinvertailu kuuluukin osaksi voittavaa vedonlyöntiä, sillä pelikohteiden kertoimissa voi olla isojakin vaihteluja vedonlyöntiyhtiöiden välillä. 

Kertoimista puhuttaessa saatat törmätä termiin “ylikerroin”. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että vedonlyöntiyhtiö on aliarvioinut pelikohteen todennäköisyyden. Ylikerroin on yksi parhaista tavoista voittaa vedonlyöntiyhtiön talon etu. Alikerroin tarkoittaa sen sijaan sitä, että vedonlyöntiyhtiö on yliarvioinut pelikohteen todennäköisyyden. Alikertoimien pelaaminen on pitkällä aikavälillä kannattamaton strategia, sillä vedonlyöntiyhtiön etu on näissä kohteissa merkittävästi suurempi.

Yli- ja alikertoimet ovat kuitenkin usein tulkintakysymyksiä, mikä tekee niiden löytämisestä haastavaa. Tämä vaatii yleensä vuosien harjoittelua ja laajaa tietämystä kyseisestä vedonlyöntilajista. 

Vedonlyönnin todennäköisyydet

Vedonlyönnin todennäköisyyksien ja odotusarvojen laskeminen ovat merkittävimpiä eroja vedonlyöntiammattilaisten ja harrastelijoiden välillä. Todennäköisyyksien laskeminen saattaakin olla varsin puuduttavaa ja tylsää, ja monet viihdevedonlyöjät eivät jaksa käyttää tähän aikaansa. 

Tiesitkö, että vedonlyöntikertoimet on itse asiassa hyvin helppoa muuttaa todennäköisyyksiksi? Oletetaan, että vedonlyöntiyhtiö on laittanut kohteeseen kertoimeksi 2,00. Tässä tapauksessa vedonlyöntiyhtiö pitää kyseisen kohteen todennäköisyyttä 50 prosenttisena. Kertoimien laskukaava menee näin:

1 jaettuna kerroin = todennäköisyys. Esim. 1 / 2,00 = 0,5 -> 50 %.

Moni vedonlyöntiammattilainen laskee itse kohteisiin niiden todennäköisyydet, ennen kertoimien tarkastamista. Näin pelaaja voi välttyä pelaamasta alikertoimia, ja tarkistaa omista laskelmistaan kannattaako kohteeseen asettaa vetoa. 

Mikäli laskemasi todennäköisyys on korkeampi kuin vedonlyöntiyhtiön arvio kohteen todennäköisyydestä, sinun kannattaisi asettaa kyseinen veto. Jos sen sijaan oma arviosi kohteen osumatodennäköisyydestä on matalampi kuin vedonlyöntiyhtiön arvio, sinun ei tulisi asettaa vetoa.

Todennäköisyyksien laskeminen vaatii tietenkin ymmärrystä vedonlyönnistä sekä kyseisen pelikohteen voimasuhteista. Vedonlyöntiyhtiöt ovat yleensä hyvin perillä etenkin isojen palloilusarjojen voimasuhteista, mutta pienemmistä sarjoista on helpompi löytää hyvän odotusarvon vetoja.

Voitollinen vedonlyönti ja vedonlyöntiammattilaisuus

Voitollinen vedonlyönti on monien vedonlyöntiharrastajien tavoitteena, mutta vain harva pelaaja pystyy pelaamaan vedonlyöntiä voitollisesti pitkällä aikavälillä. Voitollisesta vedonlyönnistä hankalaa tekee vedonlyöntiyhtiön talon etu, joka on peliyhtiöstä ja kohteesta riippuen 3-10 prosenttia. Vedonlyöntiin on vuosien saatossa luotu lukuisia voitolliseen vedonlyöntiin suunniteltuja strategioita, mutta talon edun voittaminen on parhaallakin strategialla pelattaessa hyvin hankalaa.

Vedonlyönnin talon etu on kuitenkin helpompi voittaa kuin kasinopelien talon etu. Vedonlyönnissä on nimittäin kyse todennäköisyys- ja odotusarvolaskennasta, ja laajalla tietämyksellä on mahdollista päihittää vedonlyöntiyhtiön arvio pelikohteen todennäköisyyksistä. Tähän perustuu myös kaikkien vedonlyöntiammattilaisten ja pelisijoittajien pelistrategia.

Voitollinen vedonlyönti vaatii todella paljon pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Kymmenen tai jopa sata vetoa on pitkäjänteisen vedonlyönnin näkökulmasta todella pieni otanta, eikä näiden perusteella voida vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä vetojen kannattavuudesta. Jokaiselle vedonlyöjälle tulee nimittäin tappioputkia, vaikka pelivalinnat olisivatkin odotusarvollisesti hyviä.

Vedonlyönti onkin rahapeleistä kaikkein strategisin ja eniten kärsivällisyyttä vaativin. Vedonlyöntiä voi verrata pelaamisen muotona pokeriin, jossa on vedonlyönnin tapaan todella hankalaa pärjätä ilman pitkäjänteistä pelistrategiaa.

Voitollinen vedonlyönti ja jopa vedonlyöntiammattilaisuus ovat täysin saavutettavissa kenelle tahansa, mutta niiden saavuttaminen vaatii todella laajaa lajitietämystä sekä jatkuvaa opiskelua. Tietämyksen ohella vaaditaan henkistä kapasiteettia, ja hyödyllisiä ominaisuuksia ovat ainakin kärsivällisyys, kriittisyys sekä analyyttinen ajattelu.

Vinkkejä voitolliseen vedonlyöntiin:

  1. Laske itse kohteen todennäköisyydet ennen kertoimien tarkastelua
  2. Vertaile kertoimia eri sivustojen välillä ja pelaa korkeinta kerrointa
  3. Jätä tunteet syrjään vedonlyönnissä
  4. Älä välitä yksittäisistä tappioista, eli pelaa pitkäjänteisesti

Vedonlyöntipörssit

Vedonlyöntipörssi on vedonlyöntipalvelu, jossa voit ostaa ja myydä vetoja muiden pelaajien kanssa. Käytännössä vedonlyöntipörssi toimii siten, että pelaajat määrittävät kohteiden kertoimet myymällä ja ostamalla kertoimia keskenään. Vedonlyöntipörssit ovat etenkin vedonlyöntisijoittajien mieleen, sillä kertoimien ostaminen ja myyminen on käytännössä sijoitustoimintaa. Vedonlyöntipörsseistä onkin mahdollista löytää huomattavasti korkeampia kertoimia kuin normaaleista vedonlyöntipalveluista. 

Vedonlyöntipörssit ottavat kaikista vedoista yleensä komission. Komission suuruus on sivustokohtaista, mutta yleisimmin se on 5 prosenttia. Vedonlyöntipörssien kertoimet voivat sen sijaan olla jopa 30 % korkeampia, kuin muiden vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet.

Kertoimien ostaminen toimii käytännössä samaan tapaan kuin vedon asettaminen normaalilla vedonlyöntisivustolla. Valitset ensin kohteen, jonka näet suurimman tarjolla olevan kertoimen sekä kertoimen maksimipanoksen.

Vedonlyöntipörssissä voit lyödä samanlaisia vetoja kuin muillakin vedonlyöntitoimistoilla. Tarjolla on ainakin pitkäveto, tulosveto sekä erilaiset tasoitusvedot. Kohteita on tarjolla eniten suuriin lajeihin, mutta myös pienet lajit ovat edustettuina. Vedonlyöntipörssissä pelaaminen voi olla siis yhtä hauskaa ja jopa kannattavampaa, kuin normaaleilla vedonlyöntisivustoilla pelattaessa. 

Suosituimmat lajit vedonlyöntiin

Vielä 1990-luvulla suomalaiset löivät vetoa lähinnä jalkapallosta, jääkiekosta ja pesäpallosta, mutta tänä päivänä erilaisia vedonlyöntikohteita on tarjolla päivittäin jopa tuhansia. Vetoa voi lyödä esimerkiksi tenniksestä, koripallosta, yleisurheilusta, salibandysta tai vaikka eduskuntavaalien voittajapuolueesta.

Suomalaisten suosituimmat lajit vedonlyöntiin ovat kuitenkin varsin perinteiset. Eri lajien vedonlyönnissä on kuitenkin omia lainalaisuuksia ja nyrkkisääntöjä, jotka kannattaa huomioida ennen pelaamisen aloittamista. Näistä kerromme lisää seuraavaksi!

Jääkiekko

Jääkiekko on Suomen seuratuin urheilulaji, joten ei ole ihme, että kyseessä on myös kaikista suosituin laji vedonlyöntiin. Jääkiekon yleisimpiä vetotyyppejä ovat 1X2-vedot sekä tulosveto. Myös erilaiset tasoitusvedot sekä yli / alle -vedot ovat hyvin yleisiä.

Plusmerkkiset tasoitusvedot (esim Jokerit +1,5 maalia) ovat yksi kannattavimmista vetomuodoista vedonlyönnissä. Pelimarkkinat yliarvioivat usein ennakkosuosikin asemaa jääkiekossa, ja altavastaajan tasoitusvedolla on mahdollista saada todella hyviä kertoimia. Sen sijaan miinusmerkkiset (Jokerit -1,5 maalia) tasoitusvedot ovat usein jääkiekossa kannattamattomia, sillä jääkiekossa nähdään huomattavasti enemmän yhden maalin otteluita, kuin pelimarkkinat olettavat.

Seuraavassa kerromme muita huomioitavia asioita jääkiekon vedonlyöntiin:

Joukkueiden motivaatio

Jääkiekossa pelataan todella paljon otteluita kauden aikana. Jääkiekon pudotuspelijärjestelmä tarkoittaa myös sitä, että osa runkosarjan otteluista on lähes merkityksettömiä. Näin on etenkin jääkiekon NHL:ssä, jossa pelataan yli 80 ottelua runkosarjan aikana. 

Divisioonan sisäiset ottelut ovat huomattavasti tärkeämpiä kuin muut ottelut NHL:ssä, sillä nämä vaikuttavat eniten joukkueiden pudotuspelimahdollisuuksiin. Tämä kannattaakin huomioida vetoja miettiessä.

Valmentaja

Valmentajalla on varsin suuri merkitys jääkiekossa. Etenkin silloin, kun joukkue vaihtaa valmentajaa kesken kauden. Valmentajan vaihdos piristää yleensä joukkuetta vähintään seuraavaan kolmeen otteluun, mutta joissain tapauksissa valmentajan vaihdos saattaa herättää joukkueen kovaan lentoon koko loppukaudeksi. Valmentajien vaihdokset on hyvä huomioida ainakin valmentajan viidessä ensimmäisessä ottelussa.

Jääkiekon loukkaantumiset

Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat isossa osassa jääkiekossa, mutta eivät kuitenkaan läheskään yhtä suuressa roolissa kuin jääkiekossa tai koripallossa. Yksittäisen tähtipelaajan merkitys ei ole jääkiekossa kovinkaan suuri, sillä jääkiekossa menestyminen perustuu todella vahvasti joukkuepelaamiseen.

Ainoan poikkeus sääntöön on maalivahti. Mikäli joukkueelta ei löydy laadukasta kakkosmaalivahtia, on ykkösmaalivahdin puuttumisella iso merkitys joukkueen voittotodennäköisyyteen. NHL:ssä varamaalivahdit ovat kuitenkin yleensä niin hyviä, että joukkueen voittotodennäköisyys ei juurikaan putoa kakkosmaalivahdilla pelattaessa.

Jääkiekon kotietu

Kotietu on jääkiekossa merkittävästi pienempi kuin esimerkiksi jalkapallossa. Tilastojen mukaan KHL:ssä kotietu on hieman korkeampi kuin muissa jääkiekkosarjoissa. Myös pudotuspeleissä kotiedulla on pieni merkitys, mutta kotietuun ei kannata keskittyä jääkiekossa liikaa.

Jalkapallo

Jalkapallo maailmanlaajuisesti kaikista suosituin vedonlyönnin kohde, ja se on suuressa suosiossa myös Suomessa. Jalkapallon yleisimpiä vetotyyppejä ovat 1X1, tulosveto sekä tasoitusvedot.

Jalkapallon kannattavimpia vetotyyppejä ovat erilaiset tasoitusvedot, joilla kannattaa pelata etenkin altavastaajajoukkueita. Jalkapallo tarjoaa lisäksi paljon erilaisia viihdevetoja, kuten kumpi joukkue saa seuraavan rajaheiton tai kumpi joukkue voittaa ottelun alussa suoritettavan kolikonheiton.

Seuraavassa kerromme vinkkejä, jotka kannattaa huomioida jalkapallon vedonlyönnissä.

Jalkapallon kotietu

Kotietu on jalkapallossa merkittävästi suurempi kuin esimerkiksi jääkiekossa. Jalkapallon tilastointiin erikoistuneen Footystats.orgin mukaan kotijoukkueiden voittoprosentti on maailmanlaajuisesti jopa yli 70 prosenttia. 

Monet huippujoukkueetkin pelaavat huomattavasti paremmin kotikentällään kuin hankalissa vierasotteluissa. Lisäksi joukkueiden pelitavat ovat erilaisia kotikenttäedusta riippuen. Materiaaliltaan huomattavasti vahvempi joukkue saattaa olla vaikeuksissa materiaaliltaan heikomman joukkueen kotikentällä.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Loukkaantumisilla ja pelikielloilla on vaikutusta joukkueen iskukykyyn. Tähtipelaajan puuttumisella on keskimäärin suurempi merkitys jalkapallossa kuin jääkiekossa, mutta yksittäisen pelaajan poissaoloon on turha reagoida jalkapallossakaan. Tämä etenkin silloin, kun kyseessä on laadukkaalla rosterilla operoiva joukkue. Heikompien joukkueiden kohdalla yksittäisen tähtipelaajan puuttuminen vaikuttaa huomattavasti enemmän, kuin huippujoukkueiden kohdalla. 

Jalkapallon otteluruuhka

Etenkin jalkapallon huippujoukkueilla on kauden mittaan jaksoja, jolloin otteluruuhka alkaa vaikuttamaan pelaajien otteisiin. Laajalla rosterilla operoivat joukkueet pystyvät luonnollisesti selvittämään otteluruuhkat helpommin, kuin kapealla kokoonpanolla pelaavat joukkueet. 

Etenkin Englannin Valioliigan joukkueilla saattaa olla yhtäaikaisesti käynnissä jopa neljä eri kilpailua (Valioliiga, eurokilpailu, FA Cup ja liigacup), jolloin kapealla kokoonpanolla pelaavat ryhmät ovat usein vaikeuksissa.

Valmentajan vaikutus jalkapallossa

Valmentajalla on merkittävä vaikutus jalkapallojoukkueen menestykseen. Menestysmahdollisuuksiin vaikuttavat sekä valmentajan taktinen osaaminen että motivointitaidot. Valmentajan vaikutus on merkittävästi suurempi silloin, kun joukkue on vaihtanut valmentajaa. Uuden valmentajan alaisuudessa pelaava joukkue suorittaa yleensä normaalia korkeammalla tasolla ainakin ensimmäiset 3-5 ottelua. 

Tennis

Tennis on monen vedonlyöntisijoittajan suosikkilajeja. Tämä johtuu tiettävästi siitä, että tennis on hyvin tilastopohjainen vedonlyöntilaji. Tenniksessä nähdään myös huomattavasti vähemmän yllätyksiä kuin joukkueurheilulajeissa.

Seuraavassa hyödyllisiä vinkkejä tenniksen vedonlyöntiin:

Tilastot ovat avainroolissa

Tennis on tilastovedonlyöntiä parhaimmillaan, ja lajista on myös saatavilla todella paljon tilastointia. Helpoin reitti löytää tenniksen tilastointia on tenniksen kansainvälisen keskusjärjestön verkkosivut, josta näet pelaajien tilastot viimeisen vuoden ajalta. Tenniksessä tulee merkittävästi vähemmän yllätystuloksia kuin esimerkiksi jääkiekossa tai jalkapallossa, joten tilastoihin kannattaa luottaa varsin orjallisesti.

Pelialustalla iso merkitys

Tennistä pelataan pääsääntöisesti kolmella eri pelialustalla: massakentällä, kovapohjaisella kentällä ja ruohokentällä. Pelialustan merkitys ottelun lopputulokseen on suuri etenkin silloin, jos toinen pelaaja on vahvimmillaan juuri kyseisellä alustalla. Esimerkiksi kovasyöttöiset pelaajat menestyvät yleensä paremmin kovapohjaisella kentällä kuin massakentällä.

On siis suositeltavaa katsoa pelaajan tilastot juuri kyseiseltä pelialustalta ennen vedon asettamista.

Kovat syöttäjät vahvoilla

Syöttö on ylivoimaisesti tärkein pelisuoritus tenniksessä. Kovat ja tasaiset syöttäjät menestyvät usein paremmin, kuin heikot syöttäjät. Syöttö on myös helppo tapa voittaa pisteitä, ja kovat syöttäjät saattavat syöttää yhdessä ottelussa kymmeniä läpisyöttöjä.

Kovien syöttäjien pelaaminen on hyvin kannattavaa vedonlyönnissä, sillä suuri yleisö ei pidä tämäntyylisiä pelaajia yleensä kovinkaan viihdyttävinä. Näin ollen kovasyöttöisten pelaajien puolesta asetetaan vähemmän vetoja, kuin viihdyttävien pelaajien puolesta. Tämä mahdollistaa vedonlyöntisijoittajalle hyviä pelimahdollisuuksia.

Tenniksen kotietu

Tenniksessä ei ole käytännössä kotietua. Laji eroaa siis selkeästi esimerkiksi jalkapallosta, jossa kotiedulla on suuri merkitys. Tenniksessä kotietu saattaa kääntyä jopa pelaajaa vastaan, mikäli pelaajan paineensietokyky ei ole paras mahdollinen. Kotietua ei siis kannata huomioida vetoja asetettaessa.

Viihdevedonlyönti

Viihdevedonlyönti on yksi eniten kasvaneista vedonlyönnin muodoista. Vedonlyönti on nimittäin tänä päivänä paljon enemmänkin kuin pelkkää perinteistä urheiluvedonlyöntiä. Viihdevedonlyönti mahdollistaa vetojen asettamisen esimerkiksi presidentinvaaleihin, tosi tv-ohjelmiin ja palkintogaaloihin. Viihdevedonlyönnillä on mahdollista ansaita rahaa samaan tapaan kuin urheiluvedonlyönnillä, mutta se on nimensä mukaisesti enemmän viihteellistä vedonlyöntiä.

Viihdevedonlyönti on usein kannattava vedonlyöntimuoto vedonlyöntiyhtiölle, sillä viihdevetoja asetetaan usein hetken mielijohteesta. 

Eri vedonlyöntimuodot

Lukuisten eri vedonlyöntilajien ohella kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat sivuillaan myös entistä enemmän erilaisia vetotyyppejä ja vedonlyönnin muotoja. Seuraavassa esittelemme niistä suosituimmat ja kannattavimmat:

1X2-vedot

1X2-vedot ovat se kaikkein perinteisin vedonlyönnin muoto, ja moni muistaa 1X2-vedot jo perinteikkäästä Vakioveikkauksesta. Käytännössä 1X2-vedoissa veikataan sitä, päättyykö ottelu kotivoittoon (1), tasapeliin (X), vai vierasvoittoon (2). 1X2-vedot ovat käytössä pitkävedossa, vakioveikkauksessa sekä single-vedoissa.

Over / under-vedot

Over / under eli yli / alle -vedot on toinen yleinen vetotyyppi. Tämä vetotyyppi on saatavilla käytännössä kaikilla vedonlyöntisivustoilla, ja sitä pelataan etenkin jalkapallossa, tenniksessä ja jääkiekossa.

Yli / alle -vedot tarkoittavat ottelun maali- tai pistemäärän veikkausta. Mikäli kohteena olisi esimerkiksi yli tai alle 5,5 maalia, tulisi sinun veikata tuleeko ottelussa yli vai alle 5 maalia. Mikäli ottelussa tulee 5 maalia, on tulos under eli alle. Jos ottelussa tulee yli 5 maalia, on tulos over eli yli.

Tämä vetotyyppi sopii hyvin erityisesti jalkapalloon ja jääkiekkoon, jossa fanit haluavat usein nähdä runsasmaalisia otteluita. Over-tuloksia pelataan usein enemmän kuin under-tuloksia, sillä under-tulos on fanien kannalta usein tylsempi vaihtoehto. Yli / alle -vedoista onkin mahdollista löytää hyviä kertoimia juuri vähämaalisten tulosten kohdalta.

Tulosveto

Tulosveto on 1X2-vetojen ohella suomalaisten suosituin vetotyyppi. Tulosvedossa veikkaat yksinkertaisesti ottelun lopputulosta (esimerkiksi HIFK - Tappara 4-1). Tulosvetoon voit asettaa myös useita eri lopputulosmahdollisuuksia ja maalimääriä. Voit esimerkiksi laittaa kotijoukkueelle maalimääräksi 2, 3 ja 4 ja vierasjoukkueelle 0, 1 ja 2. 


Tulosveto on myös maailmanlaajuisesti yksi yleisimmistä vetomuodoista, joten löydät sen lähes jokaiselta vedonlyöntiyhtiöltä.

Maalintekijävedot

Maalintekijävedoissa (scorecast) veikkaat, tekeekö jokin tietty pelaaja ottelussa maalin. Erilaisia maalintekovetoja voivat olla esimerkiksi ottelun avausmaalin tai viimeisen maalin tekijä. Lisäksi tarjolla on scores at anytime -kohde (tekee maalin ottelussa). Maalintekijävedot sopivat erityisen hyvin viihdevedonlyöntiin sekä live-vedonlyöntiin.

Aasialainen tasoitusveto

Aasialainen tasoitusveto (asian handicap) on yksi vedonlyöntisijoittajien suosituimmista vetotyypeistä. Aasialaisessa tasoitusvedossa näet lukemia kuten +0,75 tai -1,00. Aasialaisen tasoitusvedon sääntöihin voit tutustua aina tarkemmin vedonlyöntiyhtiön sivuilla, mutta tässä lyhyt opastus aasialaisiin tasoitusvetoihin:

Veto: 

HIFK +1 maalia


Tulokset:
HIFK voittaa - Veto voittaa

Peli päättyy tasan - Veto voittaa

HIFK häviää yhdellä maalilla - Panos takaisin
HIFK häviää yli yhdellä maalilla - Veto häviää


Eurooppalainen tasoitusveto

Eurooppalainen tasoitusveto (3-suuntainen tasoitusveto) eroaa aasialaisesta tasoitusvedosta sillä, että kohteeseen jää mukaan kaikki kolme merkkiä (1X2). Aasialainen tasoitusveto on siis monesti kannattavampi, kuin eurooppalainen tasoitusveto. Toisaalta eurooppalaisen tasoitusvedot kertoimet ovat usein korkeammat, kuin aasialaisen tasoitusvedon.

Eurooppalainen tasoitusveto toimii käytännössä näin:

Veto: Tappara +1 maalia

Tulokset:

Tappara voittaa ottelun - veto voittaa

Ottelu päättyy tasan - veto voittaa
Tappara häviää ottelun - veto häviää

Draw no bet

Draw no bet (DNB) on yleinen vetomuoto etenkin jalkapallossa. Draw no bet tarkoittaa nimensä mukaisesti tasapelitöntä vetoa. Jalkapallossa nähdään paljon tasapelejä, ja draw no bet palauttaa pelaajalle panoksen tasapelin sattuessa. Draw no betin kertoimet ovat luonnollisesti matalammat kuin 1X2-vedon kertoimet, mutta kyseessä on myös huomattavasti riskittömämpi vetomuoto. 

Moneyline

Moneyline on jääkiekon versio draw no betistä. Moneyline tarkoittaa ottelun lopullista voittajaa, eli veto ottaa huomioon mahdollisen jatkoajan ja voittomaalikilpailun. Moneylinen kerroin on aina pienempi, kuin 1X2-vetojen kertoimet. Draw no betin tapaan moneyline on kuitenkin paljon riskittömämpi tapa pelata kohdetta, kuin perinteinen 1X2-veto. 

Live-vedot

Live-vedot ovat yleistyneet todella paljon, sillä nykyaikaiset älypuhelimet ja tabletit ovat tehneet live-vedonlyönnistä helppoa. Liveveto tarkoittaa sitä, että livenä pyörivään otteluun on mahdollista asettaa vetoja kesken ottelun. Samaan kohteeseen voi asettaa vetoja ennen ottelua sekä ottelun aikana, ja tämä mahdollistaa esimerkiksi vetojen turvaamisen ns. vastavedoilla.

Livevedonlyönti on suosittua etenkin jalkapallossa ja jääkiekossa, mutta tämä pelimuoto on saatavilla tänä päivänä jo kymmenissä eri lajeissa. 

Vedonlyöntivihjeet

Vedonlyöntivihjeet tai veikkausvihjeet ovat hyvin suosittu ilmiö keskustelufoorumeilla ja sosiaalisessa mediassa. Etenkin sosiaalisen median puolella on useita kansainvälisiä ja myös suomalaisia vedonlyöntipersoonia, jotka jakavat vetovinkkejä joko ilmaiseksi tai maksua vastaan. 

Vedonlyöntivihjeiden hyödyntämisessä ei ole varsinaisesti mitään pahaa, mutta on hyvä tarkistaa ensin vihjeitä tarjoavan tahon tai henkilön vetojen palautusprosentti viimeisen vuoden ajalta. Veikkausvihjeet voivatkin olla hyödyllisiä, mikäli et jaksa itse tutustua tarjolla oleviin pelikohteisiin. Voitollista vedonlyöntiä pelaavia vedonlyöjiä on kuitenkin todella vähän, joten vetovihjeiden palautus- ja osumaprosentti voi olla usein todella heikko. Erityisen tarkkana kannattaa olla, mikäli vetovihjeitä tarjoava taho ei julkaise vihjeiden palautusprosenttia.

Todennäköisyys- ja odotusarvolaskelmiin perustuvat vihjeet ovat huomattavasti luotettavempia kuin yksittäisen henkilön mielipiteeseen perustuvat vihjeet. Taustatyö kannattaa siis tehdä huolella, ennen kuin lyöt vetoa rahapanoksilla.

Vedonlyönnin aloittaminen

Vedonlyönnin aloittaminen on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan aiemmin. Sinun tarvitsee vain valita vedonlyöntisivusto, tehdä talletus ja aloittaa vetojen lyöminen haluamiisi kohteisiin. Vedonlyönnin ohella voit nauttia myös muista rahapeleistä, kuten jackpot-peleistä tai pöytäpeleistä.

Vedonlyöntisivustoa tai nettikasinoa valittaessa kannattaa varmistaa, että sivustolta löytyy EU-alueen pelilisenssi. EU-lisenssi takaa turvallisen pelaamisen sekä verovapaat voitot suomalaisille. Galaksino Kasino on rekisteröity Maltan EU-pelilisenssin alaisuuteen, joten voit pelata suosituimpia rahapelejä turvallisesti sivuillamme.

Monet vedonlyöntiyhtiöt ja nettikasinot tarjoavat uusille pelaajilleen myös tervetuliaisbonuksia pelaamisen aloittamiseen. Tervetuliaisbonuksia voivat olla esimerkiksi talletusbonukset, riskittömät vedot tai ilmainen peliraha. Nettikasinoilta voit saada lisäksi ilmaiskierroksia kolikkopeleihin sekä muita rahanarvoisia casinobonuksia.

Vedonlyönti ja rahapelaaminen ovat hauskoja harrastuksia, jotka tuovat mukavaa lisäjännitystä esimerkiksi tylsiin arki-iltoihin. Rahapelien kokeilun voit aloittaa siirtymällä Galaksinon pelivalikoimaan tästä!